Optoppen consistorie grote kerk Vlaardingen

Architect Jan Willem Walraad van Walraad Architecten opent de middag met de dilemma’s, waarvoor hij werd gesteld bij de optopping van de consistorie van de grote kerk in Vlaardingen. Men wenste twee afzonderlijke kleedruimtes (voor dames en heren) te creëren. Een volledige verdieping zou een te dominant bouwvolume opleveren. Gekozen werd voor twee lage etages, waarvan de bovenste gedeeltelijk onder de kap werd gesitueerd. De trap werd vernuftig in een steunbeer geplaatst en de overgang van het voormalige (te hoge) plafond is opgevangen door zitbanken tegen de muren op de nieuwe verdieping. De gevelbekleding is uitgevoerd in Ettringer Tufsteen. Omdat deze steen weersgevoelig is bij uitstaande randen en afwateringen zijn deze in het ontwerp vermeden.