De Vereniging Restauratie Steenhouwers (VRS) is de branchevereniging van erkende steenhouwersbedrijven, die zich geheel of gedeeltelijk toeleggen op het specifieke vakgebied van monumenten-restauraties.

De VRS stelt zich ten doel om de belangen van de aangesloten restauratiesteenhouwers te behartigen. Dit doet zij onder meer door het bevorderen van:

  • de kwaliteit van restauratiewerkzaamheden aan monumenten en andere werken van cultuurhistorische waarde en
  • de opleidingen en het onderwijs van restauratievaklieden.

De VRS treedt op als gesprekspartner voor allerlei partijen binnen de erfgoedsector, zoals het ministerie van OCW, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg en brancheverenigingen. De VRS is lid van het GA-Platform Restauratie. Het GA-Platform Restauratie  zet zich in voor de belangen van de gespecialiseerde aannemers, waaronder de restauratiesteenhouwers.

Erfgoedopleidingen

De VRS is actieve partner van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE). ROC Midden Nederland en het NCE hebben samengwerkt aan een nieuw keuzedeel over restauratie steenhouwen. Daarmee is een langgekoesterde wens van het ROC, het NCE én de Vereniging Restauratie Steenhouwers uitgekomen. Studenten van de MBO 2 en 3 opleidingen Natuursteenbewerker krijgen zo weer de mogelijkheid zich te verdiepen in het mooie restauratievak. Lees verder over het keuzedeel in deze twee artikelen: Aan de slag met nieuw keuzedeel restauratie steenhouwen en Keuzedeel restauratie steenhouwen leert student zelf na te denken

Heeft u vragen?

Bel ons:  033-465 9 465

Of stel uw vraag per e-mail:  info@restauratiesteenhouwers.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Eerder verzonden nieuwsbrieven »

Actueel

Nieuwsarchief »