VRS-lid Monument Vandekerckhove draagt haar steentje bij...

VRS-lid Monument Vandekerckhove geeft een uniek inkijkje in haar bijdrage aan het steenhouwwerk van de Notre-Dame in Parijs.

De Notre-Dame in Parijs werd op de avond van 15 april 2019 geteisterd door een verwoestende brand. De hele wereld keek mee terwijl de vlammenzee door de 855 jaar oude kathedraal woedde. Ondertussen zijn we 4 jaar verder en kunnen wij jullie laten zien wat onze bijdrage is aan het steenhouwwerk van de Notre-Dame.

Samen met onze Franse familie van Lanfry (Rouen) restaureren we de “pignons Sud et Nord” van deze wereldberoemde kathedraal. Met enige trots en vooral dankzij ons team van vakmensen slagen we erin om onder de enorme tijdsdruk tijdig de stukken aan te leveren. De deadline die President Macron heeft opgelegd, is namelijk de Olympische Spelen van 2024.

De gebruikte materialen voor dit project zijn onder andere Saint Maximin en Croix Huyart, die in ons atelier verwerkt worden.

De beelden spreken voor zich. Tegen het einde van dit jaar verlaten de laatste stukken het atelier van Monument Vandekerckhove richting de lichtstad.

Prachtig dat VRS-lid Monument Vandekerckhove mag meewerken aan dit iconische monument.

Bij de leden van de VRS staat kwaliteitsborging hoog in het vaandel. Zij zijn allen gecertificeerd volgens de richtlijnen van de BRL 4000 en URL4007 van de Stichting ERM. Middels deze certificaten kunnen de steenhouwers aantonen dat zij de kennis en ervaring bezitten, die nodig is voor het uitvoeren van restauraties aan natuursteenmonumenten. Daarnaast zijn zij voortdurend bezig met innovatie en het verkennen van nieuwe technieken en materialen die de duurzaamheid en de levensduur van de gerestaureerde monumenten kunnen vergroten.

Interesse?
Restauratiesteenhouwer is een mooi vak. Heb je interesse en wil je meer weten, neem dan contact op met een van onze leden, allen erkend steenhouwbedrijf.

Wilt u inhoudelijk reageren op deze nieuwsbrief?

We zien uw reactie, mening of opmerking graag tegemoet. Stuur uw bericht naar info@restauratiesteenhouwers.nl.

Volg ons op LinkedIn.

Heeft u vragen?

Bel ons:  033-465 9 465

Of stel uw vraag per e-mail:  info@restauratiesteenhouwers.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Eerder verzonden nieuwsbrieven »

Actueel

Nieuwsarchief »