Ziggy, van glasblazer naar beeldhouwer

Iets meer dan een jaar geleden kwam Ziggy solliciteren bij Meesters In, gecertificeerd restauratiespecialist in steenachtige materialen en lid van de VRS. Ziggy was op zoek naar een nieuwe uitdaging en de restauratiewereld sprak hem erg aan. Ziggy, van origine glasblazer, ging bij Meesters In als leerling aan de slag onder de vleugels van leermeester en beeldhouwer Bas. Behalve in de praktijk wordt er ook aan de theorie gewerkt. De steenhouwersbijbel, Das Steinhauersbuch, blijkt hiervoor nog altijd een mooi naslagwerk.

Ziggy bleek talent te hebben en kon al vrij snel meewerken in de productie. Zo maakte hij onder andere deel uit van ‘Team Drakenfontein’. Hij heeft veel scharreerwerk verricht aan de fontein, die op de werf van Meesters In gerestaureerd en gedeeltelijk vernieuwd werd. Hoe mooi is het dat je jouw ‘handtekening’ mag zetten op zo’n fantastisch project. Als beeld- of steenhouwer laat je iets moois na voor de volgende generatie. Zie ook de video van Ziggy

Omdat we de historie graag levend houden zijn we bij Meesters In altijd op zoek naar jong talent. Zo meldde zich vorig jaar Iris, die als eerste dame de opleiding tot stukadoor volgde en een stageplaats zocht in de restauratie. Inmiddels heeft zij haar opleiding bijna afgerond en heeft het steenhouwersvirus haar te pakken. Ook Iris gaat bij Meesters In een leertraject in.

Restauratiesteenhouwer is een mooi vak. Als je interesse hebt in het vak en er meer over wilt weten, dan vertellen de VRS leden je er graag meer over.

Heeft u vragen?

Bel ons:  033-465 9 465

Of stel uw vraag per e-mail:  info@restauratiesteenhouwers.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Eerder verzonden nieuwsbrieven »

Actueel

Nieuwsarchief »