Natuursteen bewerken is een eeuwenoud ambacht. Het is eerlijk handwerk dat tegenwoordig gecombineerd wordt met moderne technieken en gereedschappen. Bij het ROC Midden Nederland in Nieuwegein kun je verschillende opleidingen in het vak ‘Natuursteenbewerker’ volgen.

Om natuursteenbewerker te worden, is een baan bij een steenhouwersbedrijf een vereiste. Je wordt immers in de praktijk opgeleid door een leermeester. Bij de leden van de VRS zijn al tal van natuursteenbewerkers begeleid voor het praktijkgedeelte van de opleiding. Naast je baan ga je één dag per 2 à 3 weken naar school voor de theoretische kennis.

De opleiding start 2x per jaar, in september en januari. De groepsgrootte is 15 tot 20 studenten. De opleiding is geschikt voor mensen, die net starten in hun baan, maar ook voor natuursteenbewerkers, die graag hun kennis verdiepen, door willen groeien naar een kaderfunctie of zich willen specialiseren in bijvoorbeeld het restauratie steenhouwen. Afhankelijk van het gekozen niveau duurt de opleiding 1 tot 3 jaar.

Voor meer informatie: www.rocmn.nl (zoek op de term ‘natuursteenbewerker’).

Neem gerust contact op met een van de VRS-leden om te vragen naar de mogelijkheden.