Gepubliceerd op: 29 april 2024

VRS-lid Monument Vandekerckhove geeft een uniek inkijkje in haar bijdrage aan het steenhouwwerk van de Notre-Dame in Parijs. Deze keer een update over de vier laterale torens van de Notre-Dame.

Momenteel bouwt Monument Vandekerckhove samen met hun afdeling Lanfry de vier laterale torens, zeg maar reuzepinakels, opnieuw op. Zo langzaamaan worden de laatste stenen ter hoogte van het noorder- en zuidertransept geplaatst.

De torens hebben een hoogte van ongeveer 9 meter en een diameter van 3 meter aan de basis. Na de voltooiing van de restauratie vormen zij het architecturale sluitstuk van de topgevels en daarmee is de heropbouw van het transept een feit.

Na de dakwerken kunnen ook de laterale torens straks weer opnieuw schitteren langs de Seine.

De Notre-Dame in Parijs werd op de avond van 15 april 2019 geteisterd door een verwoestende brand. De hele wereld keek mee terwijl de vlammenzee door de 855 jaar oude kathedraal woedde.

Bij de leden van de VRS staat kwaliteitsborging hoog in het vaandel. Zij zijn allen gecertificeerd volgens de richtlijnen van de BRL 4000 en URL4007 van de Stichting ERM. Middels deze certificaten kunnen de steenhouwers aantonen dat zij de kennis en ervaring bezitten, die nodig is voor het uitvoeren van restauraties aan natuursteenmonumenten. Daarnaast zijn zij voortdurend bezig met innovatie en het verkennen van nieuwe technieken en materialen die de duurzaamheid en de levensduur van de gerestaureerde monumenten kunnen vergroten.

Interesse?
Restauratiesteenhouwer is een mooi vak. Heb je interesse en wil je meer weten, neem dan contact op met een van onze leden, allen erkend steenhouwbedrijf.

Wilt u inhoudelijk reageren op deze nieuwsbrief?

We zien uw reactie, mening of opmerking graag tegemoet. Stuur uw bericht naar info@restauratiesteenhouwers.nl.

Volg ons op LinkedIn.

Deel dit bericht